» » IІI Міжнародна науково-практична конференція студентів та молодих вчених «Міжнародна економіка в умовах кліматичних змін: глобальні виклики»

IІI Міжнародна науково-практична конференція студентів та молодих вчених «Міжнародна економіка в умовах кліматичних змін: глобальні виклики»

Дата: 29-04-2024, 09:53 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 За ініціативи кафедри міжнародної економіки навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина Західноукраїнського національного університету проведено IІI Міжнародну науково-практичну конференцію студентів та молодих вчених «Міжнародна економіка в умовах кліматичних змін:  глобальні виклики».

Захід відкрила проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) Уляна Коруц. Також з вітальними словами звернувся в.о. директора ННІМВ ім. Б.Д. Гаврилишина Максим Живко. Модератором заходу була завідувачка кафедри міжнародної економіки д.е.н., професор Ірина Зварич.

Розпочала конференцію Ірина Іващук, професор ЗУНУ,  Почесний консул Республіки Сенегал в Україні із темою доповіді «Глобальні мегатренди та їх вплив на економічну дипломатію». Ірина Олегівна, яка щойно повернулась з Африки, достеменно знала відповіді на усі запитання, які виникали у межах дискусії. Продовжив конференцію і тему Африки Wandela Onyongo Dickson, University of Nairobi, Kenya з доповіддю «Sovereign debt and environmental risk within the context of Africa». Варто зазначити, що між Західноукраїнським університетом і університетом Найробі підписаний меморандум про співпрацю. Окреме зацікалення в аудиторії викликав виступ багаторічного партнера кафедри міжнародної економіки та друга Eckhard Freyer, заступника директора фундації OMNIS Religio Vorstandt, Німеччина. Також вперше в заходах кафедри міжнародної економіки взяла участь Kakul Agha Associate Professor of Skyline University College, United Arab Emirates з виступом про «CSR initiatives in UAE: focus on inclusion and sustainability».  Надзвичайно цікавою та змістовною була доповідь студентки Єлизавети Конашевич з Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна «Роль ядерного палива у забезпеченні безпеки енергопостачання». Заключними доповідями були виступи спікерів офлайн аспірантки кафедри Надії Нагірної  «Проблеми аграрного експорту України в умовах війни» та Максима Куриляка, старшого викладача кафедри міжнародної економіки, iOS developer комппанії Indivi із доповіддю «ІТ-сектор в контексті розвитку економіки України».

Також запрошеними гостями були студенти, аспіранти та викладачі.