Інформаційний центр Європейського Союзу

ЄС допомагає ВПО започаткувати власну справу у Вінницькій області

 2 жовтня 2015 року у Вінниці відбулась прес-конференція щодо реалізації проекту ЄС, спрямованого на підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області. За підтримки проекту ВПО отримали можливість швидко започаткувати або відновити бізнес на території Вінницької області. 

Директор Департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації Олександр Якубик ознайомив присутніх зі станом реалізації проекту та повідомив про виділення коштів з обласного бюджету для співфінансування проекту. Також, він зазначив, що «Проект нещодавно розпочав роботу та триватиме 1 рік – до липня 2016 року. Фінансування проекту здійснюється Європейським Союзом та 10% - за рахунок коштів обласного бюджету. Мета проекту – створення у Вінницькій області умов для організації чи перенесення бізнесу переселенцями із зон конфлікту». 
Керівник проекту Валерій Нікітюк ознайомив присутніх із основними заходами, які відбуватимуться в рамках проекту: « Зокрема проектом заплановано надати фінансову допомогу переселенцям по сплаті витрат на залучення кредитів та на розробку бізнес-планів. Більше того, проект забезпечить проведення серії інформаційних та коопераційних заходів за участі бізнес-переселенців, представників регіональної/місцевої влади, фінансових інституцій та бізнес-кіл з метою надання можливості підприємцям налагодити прямі контакти. Відбудуться галузеві семінари щодо надання інформації про умови роботи на певних ринках, обмін досвідом та налагодження співпраці між бізнесом. Також були запрошені представники фінансових установ».