Інформаційний центр Європейського Союзу

ЄС і Україна проведуть найвищу профільну зустріч з діалогу щодо захисту прав інтелектуальної власності

 Сьогодні, 30 вересня, посадовці з ЄС зустрінуться з представниками уряду України у рамках останнього раунду діалогу з питань, пов’язаних із правами інтелектуальної власності. Обидві сторони погоджуються, що Україні потрібен кращий захист прав інтелектуальної. Це важливо насамперед для того, аби стимулювати економічне зростання і зростання зайнятості за допомогою підтримки і заохочення інноваційного і технологічного розвитку.

Ця зустріч буде однією з найвищий профільних зустрічей щодо діалогу з питань захисту прав інтелектуальної власності, що коли-небудь проводилися. На ній, зокрема, буде присутня низка депутатів Верховної Ради, велика кількість спостерігачів з численних бізнесових секторів та інші зацікавлені особи. Обидві сторони обговорять проект закону, що має на меті запобігати інтернет-піратству та розвивати захист авторського права у відповідності до зобов’язань України, які вона взяла на себе у рамках Угоди про асоціацію. Також вони переглянуть діяльність, що здійснюється українськими правоохоронними органами (зокрема, що стосується боротьби проти контрабандних товарів). Окрім того, представники ЄС і України розглянуть питання у сфері захисту прав інтелектуальної власності, пов’язані з фармацевтичним сектором і торговельними марками. 

Євросоюз натхненний тією увагою, що її наразі приділяє уряд України цьому питанню, і сподівається на певний прогрес у ключових питаннях.