Інформаційний центр Європейського Союзу

Єврокомісар Юрова відвідає Україну з офіційним візитом

 Єврокомісар з питань юстиції, прав споживачів та гендерної рівності Вера Юрова відвідає Київ 24-25 вересня. Як зазначив Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер у промові про стан ЄС: "Мета візиту єврокомісара полягає у підтримці проведення реформ у сфері юстиції та боротьбі з корупцією".

Варто зазначити, що це перший візит єврокомісара з питань юстиції до України. Напередодні Юрова зазначила: "За останні декілька місяців Україна запустила механізм важливих реформ у сфері юстиції. Тепер їх варто перенаправити у русло конкретних практичних кроків. Я з нетерпінням чекаю зустрічі з українськими урядовцями та з іншими організаціями, які залучені до процесу впровадження реформ, щоб підготувати майбутні механізми для підтримки України у боротьбі із корупцією та організованою злочинністю".
Під час свого візиту єврокомісар Юрова планує зустрітися із політичною верхівкою країни: Президентом Петром Порошенком, Прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком та Міністром юстиції Павлом Петренко, а також представниками Генеральної прокуратури та Верховної Ради. 
Також Вера Юрова обговорить реформи у сфері юстиції з експертами в цій галузі та з представниками громадянського суспільства, відвідає Консультаційну місію ЄС та членів проекту ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні", завдання якого полягає у розвитку та впровадженні всеохоплюючих реформ у сфері юстиції, враховуючи найкращий досвід країн-членів ЄС. 
Інформація для ЗМІ
Прес-конференція Єврокомісара Юрової 
Коли: п’ятниця, 25 вересня, 12:30 
Де: Представництво ЄС, вул. Володимирська, 101
Акредитація виключно поштою: пані Юлія Бармакова, Julia.BARMAKOVA@ext.eeas.europa.euдо 10:00 п'ятниці 25 вересня. 
Синхронний переклад на українську мову буде забезпечений. 
Для додаткової інформації звертайтеся до прес-аташе відділу преси та інформації Давіда Стуліка, +380 96 438 03 24.