Інформаційний центр Європейського Союзу

ЄС підтримує соціальну квартиру, де уразливі жінки отримують притулок

 23 вересня 2015 року за підтримки ЄС та Української фундації громадського здоров’я (УФГЗ) відбудеться прес-ланч у соціальній квартирі для вагітних жінок та молодих матерів у Києві. Прес-ланч організований в рамках проекту ЄС «Проти насильства: покращення доступу до соціальних послуг в Україні». 

Мешканки соціальної квартири приготують пироги та чай, якими пригощатимуть журналістів та інших учасників прес-ланчу. Учасники говоритимуть про допомогу потерпілим від насильства, внутрішньо переміщеним та іншим уразливим дівчатам і жінкам. Також говоритимуть про послуги соціальної квартири і можливості часткового фінансування через київський бюджет.
Запрошуємо представників ЗМІ відвідати:
ЩО? 
Прес-ланч у соціальній квартирі для вагітних жінок та молодих матерів
КОЛИ?
23 вересня 2015 року о 14:00
ДЕ?
Адресу уточнюйте під час акредитації

Учасники: Ганна Старостенко, заступник Голови КМДА; Сергій Полюк, Представництво ЄС в Україні, Наталія Федорович, директор Департаменту сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми Міністерства соціальної політики; Ярослава Колобова, Директор Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Галина Скіпальська, виконавчий директор МБФ «Українська фундація громадського здоров’я»; Валерій Танцюра, голова Служби у справах дітей та сім’ї КМДА; Анна Остапчук, менеджер соціальної квартири; жінки, які отримують допомогу в соціальній квартирі. 
Довідкова інформація
Соціальна квартира надає тимчасовий притулок та інші послуги вагітним жінкам і молодим матерям,які зазнали насильства, живуть або значну частину часу проводять на вулиці, переїхали до Києва з уражених збройним конфліктом регіонів. За 2 роки притулок та допомогу отримали 31 жінка та 33 дитини. До соціальної квартири приймають жінок без паспорту, свідоцтва про народження, київської реєстрації. Жінки отримують соціальну, юридичну та психологічну підтримку. Їм допомагають отримати документи, виплати на дитину, пережити наслідки насильства та інших травматичних подій. Соціальна квартира – унікальна інноваційна послуга для Києва, що підтримує уразливих жінок, допомагає їм соціалізуватися й інтегруватися в громаді.
Квартиру відкрила УФГЗ разом з організацією «Право на здоров’я», за підтримки Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та міської влади. Протягом 2 років квартира працювала за кошти донорів. Планується, що з 2016 року міська влада фінансуватиме частину послуг для внутрішньо переміщених вагітних жінок і молодих матерів, а також потерпілих від насильства та інших уразливих жінок.