Робочий візит К.О. Ващенка до ТНЕУ

Дата: 9-03-2016, 16:57 | Автор:

Другого березня цього року  у Тернопільському національному економічному університеті з робочим візитом перебував голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Олександрович Ващенко. Гість поспілкувався з професорсько-викладацьким колективом ТНЕУ, ознайомився з матеріально-технічною базою вищого навчального закладу та особливостями організації навчального процесу в університеті.
 
Розмовляючи з Костянтином Олександровичем, ректор ТНЕУ Андрій Ігорович Крисоватий розповів про діяльність Центру підготовки магістрів державної служби. Завданням Центру є слугувати вишколом кадрів з формуванням професійно-компетентних, творчо-інноваційних управлінців нової генерації для роботи в органах державної влади та місцевого самоврядування.
 
«Становлення демократичної, правової, соціальної держави, розвиток громадянського та інформаційного суспільства, європейська інтеграція України, проведення політичної, адміністративної та економічної реформ потребують, щоб компетентність, професіоналізм і лідерство відігравали провідну роль у діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування», – зауважив А.І. Крисоватий.
 
Головним замовником підготовки магістрів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» (Державна служба) у галузі «Управління та адміністрування» (Державне управління) є Національне агентство України з питань державної служби. За весь період функціонування Центру (магістратури) підготовлено 2175 магістрів за спеціальністю «Державна служба».
 
Спілкуючись з професорсько-викладацьким колективом ТНЕУ К.О. Ващенко розповів про діяльність органів державної служби, про те яким повинен бути державний службовець, а також як відновити довіру українців до державних службовців і зробити їх діяльність ефективнішою: «Довіра є ключовим ресурсом будь-якої влади. Якщо є довіра – можна ефективно проводити реформи, а також приймати непопулярні рішення – ті, які здаються на перший погляд важкими, але вони є необхідні для того, щоб рухатися вперед. Тому відновлення довіри до влади є ключовим завданням всіх інституцій, а особливо сьогодні – коли після Революції Гідності суспільство висуває дуже високі вимоги до всіх, хто представляє владу. Не розчаровувати громадян, не гальмувати реформаторські процеси, чітко рухатися шляхом європейської інтеграції – це головні виклики влади України».
 
Голова Нацдержслужби побажав колективу ТНЕУ залишатися одним із флагманів вищої освіти України.
 
Також присутні мали можливість поспілкуватися з Світланою Онищук – доктором наук з державного управління. Начальником Міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях. Пані Світлана подякувала адміністрації ТНЕУ за тісну та плідну співпрацю і підкреслила: «Сьогодні нашій державі необхідні високоморальні та високопрофесійні державні службовці, і саме Вам вдається готувати таких фахівців у складний час змін, а особливо зараз – коли прийнятий Верховною Радою закон «Про державну службу», який з першого травня цього року вступає у дію. Завдань, які ми повинні спільними зусиллями виконувати, є надзвичайно багато. Тому бажаю кожному з нас успіхів на цій нелегкій дорозі».
 
Гості побували у бібліотеці електронних ресурсів, аудиторіях, де навчаються слухачі Центру підготовки магістрів з державної служби. Костянтин Олександрович був приємно вражений спілкуванням з колективом вищого навчального закладу, а також пообіцяв підтримувати всі ініціативи Тернопільського національного економічного університету.
 
ФОТОЗВІТ